news!!!
Vand clapari diferite marimi si modele, inclusiv o pereche pt. schi de tura.

luni, 31 ianuarie 2011

Partia lu’ Nuti!!!

Daca este week. si putina zapada, exista o singura varianta… schi J. Pentru ca aveam si alte probleme de rezolvat prin zona, alegem sa mergem la Arieseni, curiosi sa vedem cum este noua partie de schi Piatra Graitoare.
Telescaun
…ajungem sus la partie, lume multa si curioasa…oare cum este partia? cum se schiaza? cat costa urcarea? … ma amestec si eu printre ei, ma uit spre zona de imbarcare si surpriza…nu se sta la coada! mai sa fie, dar totusi la ce se inghesuie lumea aici??? stau si ma gandesc…o fi Nuti prin zona…? asta este!!! a venit sa taie panglica, ori sa ne explice cum sta treaba cu frunza J.
Ma pun si eu cuminte la coada poate primesc o imbratisare de la doamna ministru sau macar un autograf, stau cuminte si trag cu urechea la ce se discuta… nici vorba de Nuti, de fapt aici este coada la bilete… J daca nu este coada la imbarcare tre sa fie coada undeva doar suntem in romania.
Coada la casa de bilete
Ok, accept asta pt. ca sunt si ei la inceput si nu au decat o casa de bilete. Stau cca 20-25 min, cumpar un tichet cu 12 urcari si rapid ajung la telescaun care este de 4 locuri.
Tarife - erau afisate pe acea ghereta
Aici lucrurile se misca rapid, un politist comunitar in pantofi si cu o boneta subtire pe cap, inghetat de frig, sta si explica cum tre sa introduci acel tichet in aparat pt. ca poarta de access spre telescanu sa se deschida. Partea mai nasoala este ca acel tichet nu are o gaura ca sa-l poti agata ca si pe o cartela, asta in cazul in care ai acel dispozitiv, deci tre sa-l scoti mereu din buzunar sa-l introduci in acel aparat (risti sa-l pierzi). De remarcat faptul ca telescaunul si toata aparatura par a fi noi (are Nuti bani).
Zona imbarcare

Frunza lu' Nuti!
Ajungem sus intru-n timp relative scurt, facem niste poze si sarim scu schiurile in zapada. Ne propunem sa schiem pe toate cele 3 variante ca sa vedem ce si cum.
Pana aici am platit
Pana la jumatatea partiei se coboara pe acelasi traseu, unul f usor, aici cand o sa fie zapada moale cred ca tre sa dai din bete, apoi partia se imparte in trei, doua variante cu o coborare mai accentuata si a treia varianta este un drum destul de ingust dar usor de coborat.
Poza din telescaun
Partea de sus a partiei
De la jumatate in jos, pe toate cele 3 variante de coborare nu era zapada suficienta si schiurile au avut de suferit. Dezamagit de partie si de faptul ca nu m-am intalnit cu doamna ministru al turismului J, pun focile pe schiuri si o iau in sus prin padure spre vf. Piatra Graitoare.
Partea de sus, zona cea mai lina
Zona mai abrupta
Nu stiam exact traseul dar am studiat eu de acasa o harta si am zis ca tre sa ma descurc si fara GPS. Vad niste urme de schiuri la intrate in padure lasate de alti pasionati ai schiului de tura sau poate au fost si ei nemultumiti de partie.
Prin padure
Mai am putin si ajung
Ma tin dupa aceste urme pana ce ajung sus in creasta de unde am parte de o vizibilitate excelenta.
Ce se vede?
De aici pot admira vf. Bihor iar in departare disting destul de bine M. Cindrel si Sureanu iar mai la stanga in departare M Fagaras. Pana la urma multumirea cea mai mare vine tot de la schiul de tura.
vf. Bihor
M. Fagaras
Departe...
Putin mai la stanga
Acu referitor la partie, facand abstractie de faptul ca nu este zapada suficienta, ce nu mi-a placut:
-         gradul de dificultate al partiei - unul f usor in prima jumatate si apoi unul mai dificil cred ca nemultumeste atat pe incepatori cat si pe cei mai avansati;
-         daca tot s-au alocat bani de la Guvern, cred ca se putea alege o alta locatie mult mai buna;
Ca si parti pozitive:
-         instalatia de transport pe cablu;
-         partia este bine nivelata chiar si pe portiunea mai inclinata;
-         sistemul de iluminat al partiei este bun.

Concluzia..., ne vedem la Sureanu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu