news!!!
Vand clapari diferite marimi si modele, inclusiv o pereche pt. schi de tura.

luni, 31 ianuarie 2011

Partia lu’ Nuti!!!

Daca este week. si putina zapada, exista o singura varianta… schi J. Pentru ca aveam si alte probleme de rezolvat prin zona, alegem sa mergem la Arieseni, curiosi sa vedem cum este noua partie de schi Piatra Graitoare.
Telescaun
…ajungem sus la partie, lume multa si curioasa…oare cum este partia? cum se schiaza? cat costa urcarea? … ma amestec si eu printre ei, ma uit spre zona de imbarcare si surpriza…nu se sta la coada! mai sa fie, dar totusi la ce se inghesuie lumea aici??? stau si ma gandesc…o fi Nuti prin zona…? asta este!!! a venit sa taie panglica, ori sa ne explice cum sta treaba cu frunza J.
Ma pun si eu cuminte la coada poate primesc o imbratisare de la doamna ministru sau macar un autograf, stau cuminte si trag cu urechea la ce se discuta… nici vorba de Nuti, de fapt aici este coada la bilete… J daca nu este coada la imbarcare tre sa fie coada undeva doar suntem in romania.
Coada la casa de bilete
Ok, accept asta pt. ca sunt si ei la inceput si nu au decat o casa de bilete. Stau cca 20-25 min, cumpar un tichet cu 12 urcari si rapid ajung la telescaun care este de 4 locuri.
Tarife - erau afisate pe acea ghereta
Aici lucrurile se misca rapid, un politist comunitar in pantofi si cu o boneta subtire pe cap, inghetat de frig, sta si explica cum tre sa introduci acel tichet in aparat pt. ca poarta de access spre telescanu sa se deschida. Partea mai nasoala este ca acel tichet nu are o gaura ca sa-l poti agata ca si pe o cartela, asta in cazul in care ai acel dispozitiv, deci tre sa-l scoti mereu din buzunar sa-l introduci in acel aparat (risti sa-l pierzi). De remarcat faptul ca telescaunul si toata aparatura par a fi noi (are Nuti bani).
Zona imbarcare

Frunza lu' Nuti!
Ajungem sus intru-n timp relative scurt, facem niste poze si sarim scu schiurile in zapada. Ne propunem sa schiem pe toate cele 3 variante ca sa vedem ce si cum.
Pana aici am platit
Pana la jumatatea partiei se coboara pe acelasi traseu, unul f usor, aici cand o sa fie zapada moale cred ca tre sa dai din bete, apoi partia se imparte in trei, doua variante cu o coborare mai accentuata si a treia varianta este un drum destul de ingust dar usor de coborat.
Poza din telescaun
Partea de sus a partiei
De la jumatate in jos, pe toate cele 3 variante de coborare nu era zapada suficienta si schiurile au avut de suferit. Dezamagit de partie si de faptul ca nu m-am intalnit cu doamna ministru al turismului J, pun focile pe schiuri si o iau in sus prin padure spre vf. Piatra Graitoare.
Partea de sus, zona cea mai lina
Zona mai abrupta
Nu stiam exact traseul dar am studiat eu de acasa o harta si am zis ca tre sa ma descurc si fara GPS. Vad niste urme de schiuri la intrate in padure lasate de alti pasionati ai schiului de tura sau poate au fost si ei nemultumiti de partie.
Prin padure
Mai am putin si ajung
Ma tin dupa aceste urme pana ce ajung sus in creasta de unde am parte de o vizibilitate excelenta.
Ce se vede?
De aici pot admira vf. Bihor iar in departare disting destul de bine M. Cindrel si Sureanu iar mai la stanga in departare M Fagaras. Pana la urma multumirea cea mai mare vine tot de la schiul de tura.
vf. Bihor
M. Fagaras
Departe...
Putin mai la stanga
Acu referitor la partie, facand abstractie de faptul ca nu este zapada suficienta, ce nu mi-a placut:
-         gradul de dificultate al partiei - unul f usor in prima jumatate si apoi unul mai dificil cred ca nemultumeste atat pe incepatori cat si pe cei mai avansati;
-         daca tot s-au alocat bani de la Guvern, cred ca se putea alege o alta locatie mult mai buna;
Ca si parti pozitive:
-         instalatia de transport pe cablu;
-         partia este bine nivelata chiar si pe portiunea mai inclinata;
-         sistemul de iluminat al partiei este bun.

Concluzia..., ne vedem la Sureanu!

miercuri, 26 ianuarie 2011

Schi de tura Alba Iulia - Dealul Mamut

Alba Iulia 25 ian. 2011, ora 13 ... conversatie pe messenger:
……………
Ciprian: ce faci? ai vazut cum arata padurea pe Mamut?
Remus: de la mine din birou nu se prea vede…
Ciprian: arata super, e plin de zapada
Remus: ne bagam la o tura? ;))
Ciprian: eu as mai avea de munca dar mergem, ne bagam

…si uite asa inchidem calculatoarele, lasam munca de birou ca nu-i de noi J, luam echipamentul de schi si in 20 min suntem la marginea orasului pregatiti de o tura pe schiuri prin frumoasa padure de stejari a Dealului Mamut.
Google maps
Pentru cei care nu cunosc zona, Dealul Mamut se afla in partea vestica a mun. Alba Iulia si are o altitudine maxima de 765 m (aceasta fiind si tinta noastra).
Nu puteam rata o asemenea zapada, cine stie cand o sa ne mai intalnim cu o astfel de ocazie.
Ajungem cu masina pana la marginea orasului, unde ne echipam cu toate cele si incepem sa urcam lasand in urma pentru cateva ore orasul, problemele cotidiene si munca de birou J.
Privind in urma
Ne indepartam de oras si in maxim 10 min intram in padurea plina de zapada.
Liziera padurii
Telefonul mai suna din cand in cand amintindu-ne ca suntem in mijlocul zilei si ca trebuia sa fim la munca dar odata ce inaintam in padure pierdem si semnalul, asa ca scapam de stresul telefonului.
Prin padure
Cipri era fixat pe o piesa mai veche pe care o fredona obsesiv, Pentru inimi – Suie Paparude http://www.youtube.com/watch?v=1OQVbCqHsJw , o piesa care ne bine dispune si parca ne da energia necesara.
Carare prin padure

Soare si zapada
Urcusul nu este unul foarte solicitant, urcam usor si admiram padurea de stejari iar din cand in cand vantul misca crengile copacilor pline de zapada si le scutura peste noi.
Prin zapada
La un moment dat ce sa vezi, o caprioara trece prin fata noastra si dispare repede in padure, ne oprim din mers, acordam prioritate de trecere, o salutam si ne vedem de drum. Din cand in cand ne mai oprim sa ne tragem sufletul, mai facem cate o poza si da-i bataie.
Ace inghetate de pin
Nu mai avem mult pana sus
Aproape de varf, urcusul devine mai greu dar nu mai facem mult si ajungem la finish intr-o poiana de unde avem o priveliste frumoasa spre M. Trascau.
Sus fac o poza si surpriza … change the battery!. Asta este, mai face Cipri cateva poze, admiram peisajul si apoi ne pregatim de coborare pt ca sus cam targea “tugul” si era destul de rece.
Cativa pini incarcati cu zapada
Sus pe Mamut
La vale, boerie nenica, mai dam pe ici pe colo din bete dar este super! 
Si uite asa am facut-o si pe asta, am fugit de la munca ca sa mergem la o tura pe munte, concluzia... nu puteam rata o asa ocazie J

miercuri, 19 ianuarie 2011

SCHI DE TURA!!!

Schi de tura in zona Sureanu-Cindrel


Pentru cei pasionati si interesati, lasati un mesaj la comment