news!!!
Vand clapari diferite marimi si modele, inclusiv o pereche pt. schi de tura.

sâmbătă, 7 aprilie 2012

1 aprilie 2012 Paltinis

Iarna s-a hotarat sa mai pacaleasca primavara inca o data chiar de 1 aprilie, motiv pentru care schiurile in masina si zdup la Paltinis. De ce am ales Paltinis? pt. ca din Alba ajungi destul de repede, drumul este bunicel si datorita faptului ca anul acesta a fost zapada buna la Paltinis.
Prima oprire la Arena Platos unde copii au gratuitate de 1 aprilie, da nu a fost o pacaleala. Aici atmosfera vesela, animata, putina lume dar ok, derdelus este asa ca cei mici si pitici raman aici. 
Dau si eu o tura scurta sa vad ce si cum apoi continui drumul pana la partia veche. Referitor la Arena P. se vede ca sunt implicati in ceea ce fac si chiar o fac destul de bine cei de aici fata de partia veche unde nu se misca nimic doar brazii atunci cand bate vantul :)
Ajung la partia veche, putina lume, telescaunul oprit dar zapada numa buna de o tura. Ma bag la barul de sub telescaun sa halesc ceva apoi pun focile si o iau pe partie in sus. La un moment dat se misca si cablu, urca 4 schiori, buna treaba dar eu imi propun sa protestez si bat partia in sus pe foci.
Vremea este buna, cateva grade cu minus, partia este plina de zapada numa buna de urcat (dar mai ales de coborat), peste zapada veche a nins asa ca de-o palma poate si mai bine. Adevarul ca ma tenteaza sa bag vre-o doua coborari si pe partie dar timpul este cam scurt si renunt la partie.

Ajuns sus in varful partiei, ma bag in dreapta pe traseul spre Gradina Oncesti prin padure. Aici zapada si mai multa, peisaj de basm pt. luna aprilie, parca nu-mi vine sa cred cat este de frumos.
Vremea este schimbatoare in sensul ca acu da soarele si pe urma se porneste ninsoarea. Vantul nu bate in padure este adapost, zapada aspra nu se prinde de foci asa ca am toate conditiile.




Ajuns sus aproape de vf. Batrana, fac o pauza sa-mi trag sufletul, ma hidratez putin, dau focile jos si cam atat, nu-i de stat aici ca e viscol si frig. 
La coborare ma prinde o furtuna de zapada de cca 20 min. Din pacate am ramas fara curent la acumulatori si nu pot sa mai fac nici o poza. La vale pe drum tre sa dau din bete pt. ca zapada este mare si nu este urma.
Oricum a fost zapada mai multa la 1 aprilie 2012 decat a fost anul trecut la 1 martie. In concluzie a fost o iarna numa buna de schi.