news!!!
Vand clapari diferite marimi si modele, inclusiv o pereche pt. schi de tura.

luni, 29 noiembrie 2010

NOUTATI DE LA SUREANU!!!

Zapada se asterne peste munti si in curand vom lua cu asalt Domeniul Schiabil Sureanu, duminica 28 noiembrie 2010, am facut o "vizita de lucru" :))) in zona Luncile Prigoanei - Poarta Raiului - Sureanu, pt. a vedea ce se mai intampla prin zona, ce s-a mai construit, starea drumului etc, 
Lacul TAU
Pana la Tau, nimic nou doar faptul ca se mai lucreaza pe ici pe colo la drum iar la Bucatarul TAU...stiti voi ce tre sa faceti :)))
Lacul OASA
De la Tau in sus drumul este bun o portiune apoi incepe sa fie gheata si zapada iar sus la Barajul Oasa ... totul este alb, poate sa vina Mos Craciun.
Drumul de la Barajul Oasa spre Manastire
La Prigoana ma intalnesc cu Mihai B, un baiat de nota 10 care din vara a investit si s-a zbatut sa faca o frumoasa pensiune, inca mai are de munca dar este optimist ca pana la Rev. o inaugureaza.
Pensiune in constructie - Luncile Prigoanei
In rest ce sa zic... s-au mai construit ceva cabane in L.P. unele mai cochete altele... functie de posibilitati. De remarcat faptul ca aici se lucreaza la actualizarea Planului Urbanistic Zonal, iar din ce am aflat, dupa aprobarea lui, se vor mai scoate la licitatie parcele de teren.
Pensiune in constructie - Poarta Raiului
Surpriza cea mai mare vine din Poarta Raiului, unde se lucreaza la 3 pensiuni iar una dintre ele se afla la un nivel destul de avansat al lucrarilor.
Fundatie pentru Pensiune sau Hotel - Poarta Raiului

Aceeasi lucrare doar ceva mai avansata - Poarta Raiului
Am observat ca pe tronsonul de drum de la Barajul Oasa si pana sus la Sureanu s-au montat indicatoare rutiere, un lucru bun zic eu iar daca s-ar mai si respecta ar fi chiar minunat!
Deci... la urcare avem prioritate de trecere :))
In apropierea partiilor de schi, mai precis in saua Sureanu, avem si aici o surpriza destul de "mare!!!

Aici nu vreau sa ma pronunt despre oportunitatea investitiei, acu depinde cum privesti problema, stiu ca sunt pareri pro si contra.
Teleschi Sureanu
Oricum aparatele sunt montate pe cabluri iar referitor la "Domeniul Schiabil" se pare ca sunt variante noi de coborare iar la unele dintre ele chiar s-a renuntat pentru ca nu aveau o panta suficient de mare.
Zona Parcari Auto
De remarcat faptul ca s-au extins locurile de parcare, dar raman inca deficitare.

Zona de acces de la parcare spre teleschiul Curmatura a fost amenajata.
Zona de imbarcare - teleschi Curmatura
Aici, in partea dreapta s-a amenajat un spatiu inchis unde probabil se pot consuma bauturi calde si ceva de papa.
Cabana Sureanu
La Cab. Sureanu... nimic nou sub zapada :)) doar ca posibil ca din 2011 sa se scumpeasca putin cazarea (momentan 10 lei/pat/noapte).

Vf. Sureanu cuprins de ceata si zapada
Cam astea-s noutatile pe care le-am remarcat prin zona. Mai sunt si alte detalii pe care le-am aflat dar va las pe voi sa le descoperiti atunci cand o sa va aflati in zona.
In rest, toate cele bune si ne vedem pe partie!!!
P.S. toate pozele sunt facute pe data de 28 noiembrie 2010.







marți, 9 noiembrie 2010

TRANSALPINA (DN 67C)


Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).
Transalpina - Pasul Urdele
Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii. Începuturile acestui drum sunt neclare. Unele surse susțin că a fost construit prima dată de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărțile de istorie este trecut sub denumirea de "coridorul IV strategic roman".
Există și o legendă locală, care spune că, la sfârșitul secolului XVIII și la începutul secolului XIX, fiecare familie a participat la construirea unei porțiuni din acest drum, în funcție de posibilitățile fizice și financiare ale sale. Potrivit altor surse, șoseaua a fost construită și pietruită de germani în timpul primului război mondial, din rațiuni militare, însă a fost foarte puțin folosită.
Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică și dată în folosință în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea. Drumul a mai fost reabilitat în timpul celui de-al doilea război mondial, când germanii aveau nevoie de această cale de acces din motive militare.